Heel Reurle Bakt!

taarten

Als heel Holland bakt, kan Ruurlo natuurlijk niet achterblijven. Zondag 14 augustus wedstrijd

Heel Reurle Bakt!
&
Heel Jong Reurle Bakt!

Ben jij die amateurbakker die het leuk vindt om gebak te maken en die anderen daar graag van laat meegenieten? Dan is dit je kans! Schrijf je in en laat ons zien wat je kan!
* Leeftijd 4 t/m 8: Heel Jong Reurle bakt… de mooist versierde cupcake
* Leeftijd 9 t/m 13: Heel Jong Reurle bakt… de lekkerste én mooiste cupcake
* Alle leeftijden: Heel Reurle bakt… een open vruchtentaart

Inschrijven kan bij Tasttoe aan de Dorpsstraat 78 in Ruurlo of via [email protected] . Geef je naam en je leeftijd op en vertel wat je gaat bakken: Cupcakes of een open vruchtentaart.

Het gebak moet thuis gemaakt worden en op zondag 14 augustus om 9.00 uur worden gepresenteerd aan de jury van Heel Reurle Bakt!.

In de jury zitten:
Corien Gerritsen van Koffie & Theehuys Tasttoe ;
Annelies Bouwmeester van het Taartenparadijs;
Esther Tortolero, voorzitter Bestuur Stichting Reurlse Pompdagen;

Om 11.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt. Na de wedstrijd wordt het gebak verkocht aan de bezoekers van de oecumenische dienst. De opbrengst gaat naar de Voedselbank .

Wat moet je doen?

Heel Jong Reurle Bakt!
Love-CupcakesJe bakt thuis minstens 8 ronde cupcakes (dan kunnen er 2 mislukken), standaardmaat 5 cm doorsnede, en je versiert deze cupcakes. Je mag zelf bedenken welke versieringen je gebruikt, als het maar eetbaar is. Je mag alleen geen slagroom gebruiken om te versieren.

Je brengt de 6 mooiste cupcakes naar het Kerkplein.

Leeftijd 4 t/m 8 jaar: De jury beoordeelt of de cupcakes lekker smaken en mooi versierd zijn.
Leeftijd 9 t/m 13 jaar: De jury beoordeelt de cupcakes op vorm, smaak, techniek, structuur, presentatie en creativiteit.

De beste cupcakebakkers krijgen als prijs een workshop cupcakes bakken en versieren, aangeboden door het Taartenparadijs. En voor de verliezers is er een mooie troostprijs, aangeboden door Tasttoe.

Heel Reurle Bakt!

openvruchtentaartJe bakt thuis een open vruchtentaart (rond ± 26 cm of vierkant ±24×24 cm of rechthoek ± 20x 30 cm) met fruit van het seizoen en je maakt bij voorkeur gebruik van ingrediënten uit de Achterhoek. In verband met de houdbaarheid, mag er geen slagroom verwerkt (als decoratie of vullaag) worden.

Je maakt een beschrijving van je taart (maximaal een half a4tje): de naam van je taart, waarom heb je voor deze taart gekozen, welk soort deeg of beslag je gebruikt hebt en waarom, welke ingrediënten, welk fruit etc je hebt gebruikt.

De jury beoordeelt de taart op smaak, techniek, presentatie, creativiteit. Ook de beschrijving van de taart is onderdeel van de beoordeling. De winnaar krijgt als prijs een high-tea voor 4 personen, aangeboden door Tasttoe.